Kaj je one page SEO?

on-page-seoOn-page SEO je optimizacija, ki se dogaja na spletni strani. Bolj natančno povedano – gre za vsebinsko optimizacijo spletne strani. Za dosego dobrih pozicij na iskalnikih je potrebno optimizirati vse elemente na strani, ki vplivajo na pozicijo spletne strani. Poleg same vsebine strani, ki mora biti relevantnaza ključno besedo, ki je predmet optimizacije, moramo optimizirati še elemente kot so title naslov, heading oznake, url naslove, imena slik in povezav, ipd.

V vse te elemente, ki vplivajo na pozicijo spletne strani, je potrebno vključiti ključno besedo za katero se optimizira določena stran spletne predstavitve. Do pravih besed, to je tistih, ki jih uporabniki uporabljajo, ko iščejo določene vsebine na iskalnikih in hkrati besed, ki imajo zadostno število mesečnih iskalnih poizvedb, lahko pridete tako, da uporabite Googlovo brezplačno orodje za analizo ključnih besed Google Keyword Planner, ki se nahaja v meniju orodja (ang. Tools) na spletni strani Google Ads (za dostop do AdWordsa potrebujete Googlov račun).

Keyword Planner vam bo prikazal mesečno število iskanj za ključne besede, ki jih boste vnesli, hkrati pa vam bo predlagal tudi nekatere potencialne besede, ki se nanašajo na besede, ki ste jih vnesli. Pogostokrat se zgodi, da vam predlaga besede, ki imajo več iskanj, kot besede, ki ste jih vnesli in da so te besede, ki vam jih predlaga, veliko bolj primerne za optimizacijo.

Keyword Planner vas lahko vsekakor obvaruje pred tem, da bi za optimizacijo izbrali ključno besedo, ki ima zaradi majhnega iskalnega obsega veliko manjši potencial. Ko boste imeli narejen seznam ključnih besed na podlagi katerih bi želeli optimizirati spletno stran, določite ciljne strani, ki se bodo optimizirale za izbrane besede. Držite se pravila, da naj bo vsaka podstran optimizirana samo za 1 ključno besedo.

Ključne besede
Slika zgoraj: Ni vseeno ali optimiziramo spletno stran za besedo vzmetnice ali ležišče. Beseda vzmetnice nam lahko pripelje 8x več obiskovalcev na spletno stran.

 

Kontaktirajte nas, če ste utrpeli padec pozicij! Pomagali vam bomo priti nazaj na pozicije kjer ste nekoč že bili. Kliknite na optimizacija strani in zahtevajte ponudbo.

Leave a Comment