SEO slovarček povezan z on-site optimizacijo

Keyword Density – kolikokrat v vsebini se ponovi določena ključna beseda. Če se v tekstu dolžine 300 besed pojavi izbrana ključna beseda 5x, je keyword density te strani 5/300 = 1,66%. Priporočljivo je, da gostota ključnih besed ni večja od 3%, saj je lahko preoptimiziran tekst sankcioniran z izgubo pozicij.

Keyword Prominence – kje v vsebini se pojavijo ključne besede. Prominentna mesta so: naslov, meta oznake, prvi odstavek, začetek stavka.

Keyword Proximity – v primeru, da je ključna beseda sestavljena iz več besed, nam proximity pove kakšna je razdalja med eno in drugo besedo v večbesedni zvezi, ki tvori ključno besedo. Če je npr. naša ključna beseda “jezikovni tečaji ljubljana” je v primeru, ko se v vsebini pojavi tekst “…”jezikovni tečaji angleščina ljubljana” proximity 66,6%. Bližje kot so besede, boljše je za spletno stran.

V spodnjem primeru bo tekst 1 za ključno besedo “jezikovni tečaji ljubljana” rangiral boljše kot tekst 2 (spodaj), saj se je v drgem primeru med ključno besedo vrinila še beseda »angleščina«. tekst1: Če se želite naučiti tujega jezika, kliknite na povezavo jezikovni tečaji ljubljana. tekst2: Če se želite naučiti tujega jezika, kliknite na povezavo jezikovni tečaji angleščina ljubljana.

Leave a Comment